tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kuulumisia kiireiseltä keväältä

Sen verran on ollut kiireitä kevät ja alkukesä että päivitykset laahaa pahasti perässä. Ollaan tässä ehditty kisaillakin jos jonkinmoista :)

Vilkku on käynyt mejä-kokeessa josta VOI2 pistein 33 sekä kahdessa agilitykisassa joista toisesta 5,hyl,hyl ja toisesta 5 ja hyl.
Mejä:ssä otti hukan viimeisellä kulmalla siksi tulos tippui kakkoseen. Muutenkin oli tosi kuiva keli ja maasto oli meillä pääsääntöisesti jakaläpintaista kalliota.. Haastetta siis piisas. :) Siihen nähden hyvin teki hommia.
Agilityssä puolestaan nuo vitosen radat ovat olleet todella lähellä nollaa. Esim. toinen vitonen tuli kun eka rima tippu (60 rimat, joten varmaan hieman yllätti koiran). Pari hyllyäkin on ollut hilkulla nollaa. Ihan omasta ohjausvirheestä tapahtuneita hyllyjä ovat olleet.

Rommi taasen on korkannut tokoilut tuloksella ALO3 pisteet oli 117. 
1. Luoksepäästävyys - 9 (nousi seisomaan)
2. Paikalla makuu - 8 (kaksoiskäsky maahan mennessä, viereinen juoksunarttu vei vähän huomiota..)
3. Seuraaminen kytkettynä - 7,5 (muuten hyvää mutta ajoittain unohti tehtävänsä..)
4. Seuraaminen vapaana - 7,5 (sama kuin edellä..)
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 0 (hairahtu juuri ennen käskyä mun eteen haistelemaan jotain.. meni sitten kyllä maahan mutta oli siinä vaiheessa häntä menosuuntaan :P)
6. Luoksetulo - 6 (jäi ja pysyi hyvin, hyvä vauhti tullessa, mutta meni mun ohi ja jouduin antamaan uuden käskyn sivulle)
7. Seisominen seuraamisen yhteydessaä - 7 (hmm, mitähän tässä tapahtu, en muista)
8. Estehyppy - 0 (ei lähtenyt hyppyyn kolmannellakaan käskyllä.)
9. Kokonaisvaikutus - 7 (tekeminen välillä unohtui ja otti jonkin verran häiriötä)

Parempiakin suorituksia oon nähnyt Rommilta. Esim. jos olisimme menneet aikaisemmin keväällä jo kisoihin niin uskoisin että ykköstulos olisi tullut. Nyt juuri on Rommilla kova mörkövaihe päällänsä ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Voi siis olla että kisailuista pidämme nyt pientä taukoa ja odotamme mörköilyn ohi menemistä.

2 kommenttia:

  1. Mä en usko sitten yhtään että juoksunarttu oli vieressä, lyön vaikka pääni vetoa siitä!
    Kuitenkin kehääntulotarkissa eritoten nartut on syynissä. Usein sterkatutkin katsotaan paperin kanssa läpi ettei vain ole tullut "leikkausvirheitä".

    Mistä sait tietää että narttu muka olisi juoksulla? Mikseivät muut koirat eivät reagoineet mitenkään? Jopa oma narttunikin reagoi toiseen juoksunarttuun. Kuka olisi niin idiootti, että vie tahallaan juoksuisen nartun kokeeseen kun tietää että saa sanktiota siitä kun jää kiinni? Ja jos nyt muka olisikin päässyt juoksutarkista läpi, ei omistaja olisi niin tyhmä että huutelisi ympäriinsä että hänen narttunsa on juoksulla. Äly hoi! Ilman paperilla tarkastamista näkee heti, mikäli narttu on juoksulla kun perse on laajentunut ja turvoksissa.

    Luulen, että olet saanut väärän käsityksen koko asiasta. Ehkä narttu aloittaa pian juoksut tai lopettanut äskettäin juoksunsa mikäli nartun omistaja on juoksuista puhunut kisapaikalla. En usko että kisaava ihminen tekee sääntökirjojen vastaisesti ja vie juoksuista koiraa kisoihin. Sen verran tietää jokainen tokoihminen ettei juoksunarttua tokokokeeseen viedä. Ja sen pystyy tarkistamaan sääntökirjastakin nopeasti (tai soittamalla kokeen järjestäjälle), mikäli tarvittavaa on.

    Enemmän vaan häiriötreeniä Rommille ja keskittymisharjoituksia vaikka ihan oikeankin juoksunartun ollessa läsnä. Olen varma että treeniporukassasi on sterkkaamattomia narttuja.

    Tsemppiä tulevaan, kyllä se siitä kunhan muistaa treenata pieleen menneitä juttuja ahkeraan sekä monenlaista hajuhäiriötä. Varsinkin hajuhäiriöitä tulee tehdä uroksen kanssa paljon, jonka kanssa vielä harrastetaan lajeja jossa nenä on työvälineenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan siitä päättelin että kun ennen luoksepäästävyyttä Rommi kovasti olis hiniöinyt viereisen koiran luokse enkä meinannut saaha sitä kontaktiin niin kyseisen koiran omistaja sanoi mulle että "tää on vähän urosten mieleen juuri nyt". En nyt tiedä mitä muuta siitä olis pitäny päätellä..

      Ja me ollaan kyllä treeneissä, aina kun mahdollista, harjoiteltu paikkamakuuta jopa tärppipäiväsen nartun vieressä.. Siitä olenkin varsin tyytyväinen ja juuri siitä syystä Rommi varmasti pysyikin makuussa hyvin paikoillaan vaikka näki että mieli olis tehny jotain muuta. ;)

      Itse asiassa meidän ryhmässä ei taida olla ainuttakaan steriloitua narttua, joten vastaavia häiriöitä tulee paljon ja tiedän että ainakin mun urokset toimii vastaavissa tilanteissa. Siksi en itse tuosta asiasta mitään haloota nostanutkaan.

      Eikä tuo narttu mitenkään muuten meidän jannua häirinnyt. Muuten se oli vaan sellasta nuoren ja kokemattoman uroksen kohentamista :)

      Poista