maanantai 2. syyskuuta 2013

Pelastusjäljellä, PEJÄ-A Hyväksytty!

Heinäkuisen epäonnistuneen PEJÄ:n maasto-osuuden jälkeen sain onnekseni uuden mahdollisuuden tälle kaudelle. Kävimme siis Vilkun kanssa la 31.8. Hämeenlinnassa asti tarkastamassa sikäläisiä maastoja.
Tässä välissä olin ehtinyt ottaa kolme motivointijälkeä Vilkun kanssa ja ne selkeästi tuotti tulosta. 

Arvonnassa saimme viimeisen jäljen, joten ei muuta kuin odottelemaan omaa starttivuoroa.

Maastoon startattiin ihan hyvillä mielin. Tosin edellisen päivän treenin huono esineilmaisu vähän paino takaraivossa. Vilkku nimittäin perjantaina tekemälläni lyhyellä jäljellä ilmaisi kolmesta esineestä vain yhden..

No oma osuus alkoi ja koira janalle. Janan alussa hieman hetsasin koiraa ennen lähetystä ja se toimi Vilkulle hyvin. Vilkku lähti hyvin suoraviivaisesti eteenpäin ja vähän janan puolenvälin jälkeen otettiin tiukka kurvi vasempaan. Tuomarin suusta ei kuulunut mitään eli lähdimme suoraan oikeaan suuntaan. Loistava jana! Varmaan paras Vilkun tähän mennessä tehdyistä ja onneksemme se nyt osui kokeeseen :) Janatyöskentelystä arvosana olikin ERInomainen.

Vauhtia oli Vilkulla enkä sitä paljoa jarrutellut. Ensimmäisen esineen löytyminen tuntui kuitenkin kestävän.. Yhdessä vaiheessa hypättyään kaatuneen puunrungon yli Vilkku palasikin takaisinpäin ja alkoi pyöriskelemään rungon läheisyydessä. Samalla silmiini osui eka esine suoraan rungon alla. Otettiin sitten sillä esineellä vähän taisteluleikkiä nostaakseni esinemotivaatiota. Ja se olikin hyvä ja Vilkulle erinomaisesti toimiva juttu. Jäljestys jatkui siitä aika suoraviivaisesti jäljen päällä. Välillä mentiin hakkuuaukealla ja väliin aikasta märissä paikoissa. Toisaalla taas rämmittiin tiheämmässä kuusikossa.
Kulmat tunnistin hyvin sillä Vilkku tekee tyypillisesti pienen piston kulman taakse, palaa sitten takaisin ja jatkaa kulmalta matkaa oikeaan suuntaan. 
Loput esineet Vilkku ilmaisikin oikein hyvin ja kaikilla otettiin vähän taistelua :)
Harhasta mulla ei ole kuin pieni aavistus. Yhdessä kohdassa Vilkku teki pienen, muutaman metrin piston jäljen sivuun, palasi jäljelle ja jatko matkaa. Toden näköisesti siinä oli harha.

Yhtäkkiä taas matka katkes kuin seinään kun Vilkku sai hajun maalimiehestä. Eikä siinä sitten kauan enään nokka tuhissut kun maalimies kohdattiin. Pari nuuskaisua maalimiehestä ja sitten alkoi ilmaisu. Annoin Vilkun haukkua hetken ennen kuin otin sen hallintaan ja alettiin kyselemään maalimiehen vointia. :)

Lopputulemana siis löysimme 4 esinettä (EH), loistava jana (ERI), ja yhtä loistava maalimiestyöskentely (ERI). 
Ilmeisesti ekasta esineestä olimme paahtaneet ohi mutta tällä kertaa nuo neljä riitti :) Ja ainiin, aikaa tuohon kilometrin jäljen tarpomiseen meni kaiken kaikkiaan 12 minuuttia.. :D

Tulipas tarina vaikka asian olisi voinut ilmaista näinkin lyhyesti: PEJÄ-A HYVÄKSYTTY!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti