tiistai 8. lokakuuta 2013

Terveydeksi!

Vilkun kynsiongelmista on monet kyselleet kuulumisia, joten tässä hieman päivitystä.

Kun alkuvuoden kynsien lähtöjen jälkeen saatiin ongelmat kuriin mentiinkin pitkästi hyvällä mallilla. Kevät ja kesä oli ok, päästiin taas harrastusten ja kisojem makuun kunnes pari päivää ennen rauniokoetta (15.9) Vilkku alkoi voimakkaasti nuolemaan toista takatassuaan ja tarkemmalla syynäyksellä huomasinkin yhden kynnen kuoren taas irronneen.

Rauniokoe jäi siis väliin.

Se yksi kynsi lähti ja muut näytti ihan ok:lta kunnes taas viikko sitten alkoi voimakas etutassun nuoleminen. Seuraavana päivänä jo onnuttiin ja taas huomasin kynsikuoren irronneen.

Varasin sitten samalle päivälle (1.10.) ajan eläinlääkärille että voisi katsoa jos tarttee kuuria.
Käytiin nyt eri eläinlääkärillä kuin edellisellä kerralla.

Vilkku rauhoitettiin jotta kynnet päästiin kunnolla tutkimaan ja se irronnut kansi irroittamaan. Tällä kertaa eläinlääkärin kommentit olivatkin yllättäviä. Kokenut eläinlääkäri totesi että hänen mielestään näissä kynsissä ei ole mitään sairautta.. Hän sanoi että paljon pahempia on yleensä oikeat kynsiongelmat.

Kynnet on sileät pinnaltaan ja hyvän näköiset, ainoastaan hieman hauraan rakenteen omaavat. Ell kyseli mitä harrastamme, onko koira kova kaivamaan, jne. Kuullessaan harrastuksistamme ja Vilkun innosta kaivaa lähes päivittäin hänen mielestään ainut ongelma on hieman hauras kynsirakenne.

Vilkulla on kuulemma oikein hyvä, tiivis tassurakenne ja lyhyet ytimet. Kotikonstina siis pitää kynnet todella lyhyinä. Nyt kuulemma varsinkin etutassuissa oli varaa hyvin lyhennellä.

Nuoleminen ja ontuminen johtuu siitä että kun kuori irtoaa, väliin menee likaa ja bakteereita joka tulehduttaa kynnen.

Nyt siis syötiin antibioottikuuri tuohon tulehdukseen ja nyt näyttää taas muut olevan ok.

Että näillä mennään ja porskutellaan taas eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti