sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Hyvän mielen treenit

Jälkitreenit jäivät ikävästi tältä päivältä valiin, joten kävin sitten myöhemmin poikien kanssa treenamassa IKKJ:n omalla kentällä.
Treenit koostu agilitystä, tokosta ja pelastuskoirakenttistä.. Todellinen sekametelisoppa siis. :D

Mutta treenit olivat mukavat niin minun kuin poikienkin mielestä!

Vilkun kanssa tein noudon luovutusta, luoksetulon pysähdystä, keppejä, kontaktia, rengasta ja kenttispöytiä.

Noudon luovutukseen haluan nopeampaa sivulletuloa kun viime kokeessa teki kapula suussa pienen ringin mun takana ennen kuin tuli sivulle.. Ostin nimittäin Gappayn kapulan ja se olikin loistava ostos. Vilkku todella tykkää siitä.. (vähän kait liikaakin). Kapula sopii sen suuhun hyvin. Eikä Vilkun tarvitse enään pelätä haukkaavansa maata samalla suuhun kun kapulan ottaa koska maavara siinä on sopivan korkea.
Vaihto leluun toimikin hyvin ja palautus sivulle onnistu nyt pienemmällä ringillä.. :)

Sitten luoksetulon pysäytys.. Edes takapalkalla en meinannut saada siitä nopeaa.. Joka kerta valu ja valu. Ei hyvä. :( 
Sitten kokeilin käsimerkillä pysäytystä ja tsadam.. pysähty ku seinään! Voi vitsi. Mulla on ollu vuorotellen käsimerkki-suullinen-käsimerkki-suullinen- ja nyt en sitte tiedä pitäskö se kuitenkin olla tuo käsimerkki.
Huomenna meillä on kokeenomainen treeni, joten testaan siellä tuota käsimerkkiä. Jos toimii paremmin kuin suullinen niin sitten käytän varmasti sitä jatkossa seisahtumiseen.
Onneksi Vilkku ei ole moksiskaan tästä ohjaajan epäloogisuudesta. Vaan tuntuu että se toimii jopa paremmin kun tulee yllätyksiä matkaan ;)

Agilityn kepit. Viime keväänähän treenasin keppejä verkoilla mutta ongelmaksi tulikin sitten se että kun rupesin niitä vähentämään niin Vilkku ei luekkaan keppjä.. vain verkot. Useiden yritysten jälkeen jätin sitten verkot pois ja palasin kujakeppeihin. Niillä kepit alkoikin menemään jo hyvin n. 10 cm kujalla mutta suoraan ei vielä päästy. IKKJ:llä ei ole kujakeppejä joten olen sitten treenannut suorilla puolikkailla keppisarjoilla. Nyt on jo havaittavissa että Vilkulle alkaa asia hahmottumaan, mutta vielä on kovasti kiinni mun ohjaamisessa. Paaaaljon vaan tarttis treeniä.

Kontaktia tehtiin aalla ja se meni loistavasti. Vilkku kesti jopa mun ohijuoksun! Hienoa.

Rengas meni hyvin monista eri kulmista. Hyvä juttu.

Sitten hokasin kentällä että siellähän mulle on kenttiksen pöydät (agilitypäydät) mitä voin treenata. Vilkulle pöydälle meno ja siellä pysyminen on jo tuttua agilitystä, joten nyt sitten opetin lähetystä pöydältä toiselle. Hyvin meni! Kahden pöydän väli oli n. 20 metriä ja lähetykset niiden välillä rupes menemään kivasti. :)

Rommin kanssa sitten tein liikeestä jääviä; seisahtumista ja maahan menoa, seuruuta ja kenttiksen pöytiä.

Seisahtumiseen tarvitsee vielä käsiavun. Sitä siis pikkuhiljaa häivytellen pois. Mutta kun seisahtuu niin pysyy siinä hienosti. Siis en ole ottanut näitä jääviä vielä liikkeen omaisesti vaan ihan vaan noita pysähdyksiä erikseen. Ja niissä sekä nopeaa pysähtymistä että asennossa pysymistä.

Maahanmenon tekee nopeasti ja hissinä. Kuitenkin vielä pieni käsiapu mukana. Siinä myös pysyy hyvin.

Seuruun olen aloittanut Rommin kanssa imuttamalla. Sillä ollaankin saatu seuruuseen hyvä paikka ja mukavasti tiiviyttä. Nyt olen päässyt siihen vaiheeseen että voin nostaa kättä jo välillä pois silti asento pysyy hyvin. Seuruussa emme ole vielä harjoitelleet kulmia eikä täyskäännöksi. Mutta ne alkaa tulemaan kohta kuvioihin.

Pöytiä sitten klikkailin Rommille kun ensimmäistä kertaa niitä vasta tehtiin. Mutta hienosti hokas ajatuksen ja otettiin läheltä lähetyksiä pöydille sekä pysymistä pöydillä.


Kaiken kaikkiaan siis molempien kanssa lyhyet ja tiiviit treenit mistä jäi hyvä mieli kaikille. :)

Lopuksi muutama tänään napsittu kuva pojista.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti