keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Vesijuoksua

Pääsin molempien poikien kanssa agilityseuramme LAGU:n järjestämään vesijuoksun tutustumistilaisuuteen.

Seinäjoella Eläinten kuntokeskuksessa on koirien vesijuoksumatto missä pystyy joko kuntouttamaan esim. operoituja koria tai sitten hakemaan parempaa lihaskuntoa (nopeutta, hyppyvoimaa, jne) ja parantamaan harrastuskoirien hapenottokykyä. 

Demotilaisuudessa koirat olivat vain n. 10-15 minuuttia kerralla vesijuoksumatolla ja veden korkeutta ei erikseen säädelty jokaiselle koiralle sopivaksi vaan se pidettiin sillä korkeudella että koirien vaihtaminen oli nopeampaa.

Mukava oli käydä tutustumassa vesijuoksuun ja uskon että näiden vesikoirien kanssa tulen käyttämään tilaisuutta uudelleen hyväksi ja varaan pojille aikoja vesijuoksuilemaan.
Tämä kun vaikuttaa olevan hyvä tapa esim. saada niitä ravi "lenkkejä" pojille aikaiseksi mitä Leena Piirakin suositteli. (Ohjaajalle huomattavasti kevyempi tapa.. ;D)
Samalla saa esim. parempaa ponnistusvoimaa (pk-tottiksen esteet, agility) ja nopeutta (agility) ja energiaa (kodin tuhoaminen).. ;D

Mutta hyvin meni ensikertalaisilta ja pojat pääsi hieman juoksemaankin, jota ei kaikille vielä ensimmäisellä kerralla voida edes kokeilla. Eivät kuulemma ole turhaan vesikoiria.. =)



2 kommenttia:

  1. Onpa hieno allas, voi kun saatais tuollainen joskus tänne Kuopioonkin. Miten koira laitetaan tuohon altaaseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta aukeaa molemmat päädyt.
      Kuntouttaja aukaisi aina takapäädyn ja koirat pääsi hyppäämään siitä muodostuneelle tasolle ja siitä sitten astumaan kaiteen yli veteen.
      Sen jälkeen luukku kiinni ja vettä lisätään oikeaan korkeuteen.
      Tarvittaessa heillä oli myös ramppi kuntoutuspotilaita varten ettei tarvitse hypätä korkealle.
      Näppärä vehje. Näitä vaan ei kovin paljoa vielä suomessa ole.

      Poista