sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

PEJÄ kokeessa 20.7.

Vilkun kanssa osallistutiin LKH:n järjestämään PEJÄ-A kokeeseen Lapualla.

Aamusta ensin kokoonnuttiin suorittamaan tottista niiden koirakoiden osalta, jotka eivät sitä olleet tälle kaudelle vielä suorittaneet. Me siis Vilkun kanssa yhtenä.

Kuten tuomarikin sanoi niin Vilkku suoritti tasaisen varmasti kaikki liikkeet mutta vire saisi olla korkeampi. Tällä kertaa ei ollut tosiaan ongelmaa liian korkeasta vireestä vaan olisin toivonut sitä lisää! 
No kokonaisuus ratkaisi ja pääsimme kuitenkin tottiksen läpi!! :)

Sitten maastoon. Ohjaajan kokemattomuus loisti kyllä heti alkumetreillä :D
Ensin en nimittäin meinannut käsittää että missä on jana ja kuinka päin se kulkee.. vaikka hyvin selkeästi se oli kyllä merkattu. 
No saimme kuitenkin janan suoritettua Vilkun kuitenkin otettua ensin takajäljen mutta lähti sitten reippaasti jäljestämään kun oikea suunta löyty.
Eka kulma ok, Vilkulle tyypillisellä kulman takaisella pistolla. Samoin toinenkin kulma. Kaksi esinettäkin Vilkku ilmaisi oikein hyvin. Ja hyvä niin sillä ne oli kyllä tarkasti piilotettu varpujen alle ettei niitä omin silmin olisi havainnut. :)
Sitten kolmannella kulmalla tuli jokin härö. En ihan heti huomannut missä mentiin metsään mutta kohta kuitenkin koirasta näky että nyt katos oikea jälki. Vilkku lähti yhtä polkua pitkin jäljestämään kohti tietä (olisiko alueen runsaslukuiset marjastajat siinä kulkeneet), ja jossain vaiheessa huomasin että nyt ollaan n. 100 metrin päässä janasta, joten suunta ei voi olla oikea. Eipä muuta kuin koira 180 astetta ympäri ja takaisin polkua ylöspäin.Sitä polun reunaa sitten kuljimme edes-takaisin pyrkien löytämään jälkeä uudelleen.
No loppupeleissä tässä häröilyssä meni sen verran kauan että aika loppui kesken. :(

Erittäin harmillista mutta toisaalta tuo koe opetti mulle taas monta asiaa, joten jatkossa osaan taas toimia viisaammin.

Nyt on kuitenkin siis tottis plakkarissa tälle kaudelle joten eipä tässä auta muu kuin yrittää metsästää peko kokeita niin paljon kuin mahdollista. Toivotaan että päästään mahdollisimman monelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti