perjantai 25. tammikuuta 2013

Tulevat pelastuskoirat treenaa ;)

Varmaan kuukausi ehti pyörähtää edellisestä metsätreenistä. Hui! Mutta eipä nuo hommat näytä pojilta unohtuvan. :)

Tänään tein molemmille samalla kaavalla treenit. 
Maalimiehiä oli kaksi, joten toinen teki jäljen, jonka sitten nostimme polun suuntaiselta janalta (n. 50 m). Molemmat bongasivat jäljen hienosti. Rommi ehkä jopa hieman paremmin kuin Vilkku. Sitten lähettiin seuraamaan jälkeä, jonka varrelta löytyikin käyttöesine (taskulamppu).
Rommille esine oli ensimmäinen jäljellä mutta luontaisesti pysähty sitä haistelemaan., josta tietenkin kovat kehut. Rommi innostu kehuista niin että nosti esineen suuhunsakkin ja tarjosi sitä mulle :)) Loistava otus!
Vilkulle esineitä on ollut ennenkin jäljellä ja nytkin pysähtyi sitä haistamaan. Matkaa olisi kuitenkin turhan pian jatkanut uudelleen sillä Vilkulle se jäljen ajaminen on niiiin parasta. Mutta vähän leikittiin esineellä ja nostettiin esine motivaatiota. Kyllä se siitä taas. :)

Molemmat ajoivat jäljen tarkasti ja maalimies löytyikin sieltä päästä. (Tietenkin eri jäljet)
Vilkun ilmaisu oli hyvä. Vilkku pysyy n. 1,5 metrin päässä maalimiehestä missä haukkuu. Haukku on hyvin tasaista ja rytmikästä ja se jatkuu niin kauan että olen paikalla.
Nyt kuitenkin olin liinan päässä hyvin lähellä joten n. 20 haukun jälkeen pyysin maalimiestä palkkaamaan koiran.

Rommille ei olla vielä ilmaisua otettu. Ja nyt alkaakin sitten sen opettaminen. Yritän ensisijaisesti saada Rommille haukun ilmaisumuodoksi, mutta katsotaan nyt miten se lähtee etenemään.

Kun siis jälki oli selvitetty vaihdettiin siitä suoraan hakuun. Loppualue mentiin partioimalla ilmavainulla ja alueella olikin seisova maalimies suht avaralla paikalla. Vilkku oli ensin ihan pihalla, kävi nuuskasemassa maalimiestä ja jatko matkaa.. lisää siis seisovia maalimiehiä AVARALLA paikalla. Aikansa pyörittyään maalimiehen ympäristössä, totesi kuitenkin että ei pirskales.. tuo se täytyy olla ja niin lähti viimein ilmaisu käyntiin. :)

Rommi puolestaan meni suoraan seisovalle maalimiehelle kun oli saanut siitä hajun sen enempiä ihmettelemättä.. Selvää pässinlihaa meinas kait Rommi :)

Mielenkiintoista oli kokeilla treeni näin että yhdistyy sekä pelastusjälki että -haku samaan treeniin. Ajattelin etukäteen että ymmärtävätköhän pojat vaihtaa tehtävästä toiseen vainumuotoa ja tekniikkaa mutta eipä siinä näyttänyt olevan mitään ongelmia. Päteviä tulevia pelastuskoiria.. ;)

2 kommenttia:

  1. Hitsin, hitsi.Tekis niin mieli itsekin kokeilla tuollaista jälkeä, tarkoitan tuota esine juttua.Hakailisin vähän mejän opettamista koirille, mutta,mutta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelastusjäljellähän on kokeessa noita käyttöesineitä, vastaavasti kuin pk-jäljellä on keppejä.
      Meillä ainakin pojat reagoi luonnostaan noihin hyvin, tyyliin "mitä ihmettä tänne on tippunut" :D
      Siitä on sitten helppo merkata käytös :)

      MEJÄ on myös mukavaa. Siellä toki jäljellä ei ole kuin makuut, mitkä koiran pitää merkata ja tietenkin kaato.

      Joka tapauksessa, jälki kuin jälki, niin se on niin superia poikien mielestä :)

      Poista