maanantai 28. tammikuuta 2013

Korrien opissa

Viikonloppu lähti käyntiin Koetoimitsija1 -kurssilla Lempäälässä. Kurssilla käytiin tiiviisti asiat läpi ja ensi viikolla olenkin sitten menossa Koetoimitsija2 / luonnetesti -kurssille.

Lempäälästä sitten matka jatkui Rommin kanssa kohti Vihtiä. Vihdissä yövyimme Rommin siskon, Pandan perheen luona. Kiitokset teille!

Sunnuntaina meillä oli siis Espanjanvesikoiraharrastajat ry:n järjestämä Pekka ja Riitta Korrin tokokoulutuspäivä mihinkä Rommin kanssa osallistuimme. Koiria koulutuksessa oli kaiken kaikkiaan 13 ja niistä neljä Rommi mukaanlukien oli pentuesisaruksia (Rommi, Foxi, Heta ja Panda). Lisäksi Rommin emä Nova pääsi koulutukseen mukaan. Melkoinen edustus siis Santralaisia :D 
Ja täytyyhän tässä mainita että Pekka erikseen vielä päivän päätteeksi kehui koko sisaruslaumaa! Osaavat rauhottua kehän laidalla kuin myös esim. käskyä odotellessaan mutta sitten kuitenkin ipanoissa on vauhtia ja taistelutahtoa kerrakseen.
Sanoi että paljon näkee koiria joilla on jompi kumpi ominaisuus hyvä, mutta että näiltä löytyy molemmat. <3
   
Opiskelua
Meidät oli jaettu puoliksi, kisaavat olivat Riitan opissa koko päivän ja me mölleilijät Pekan opissa. Ihan loistava päivä!! 

Paljon tuli uusia ideoita ja vinkkejä kuinka mitäkin liikettä opettaa. Ja parasta että sain vahvistusta omille ajatuksille siitä että liikkeitä on turha pilkkoa liian pieniin osiin ja vahvistaa ja palkata joka asiasta. Vaan pyrkimys on siihen että hyvästä suorituksesta koira saa palkaksi edetä liikkeessä eli seuraavan käskyn. Ajatellaan siis esim. jääviä: kun koira seuraa hyvin se saa palkaksi esim. käskyn istu. Ellei seuruu ole hyvää homma keskeytyy eikä liikkeessä edetä.

Pekan antamin ohjein meillä myös jatkossa edetään ruudun, tunnarin ja ohjatun opettamisessa. Seuruun opettelu jatkuu samaa mallia kuin tähänkin asti eli imuttamalla pitkiä pätkiä ja käännöksiä, lelulla puolestaan lyhyitä matkoja.
Kakeihin tuli hyvä vinkki Pekalta minkä aionkin ottaa molemmille pojille käyttöön. Eli targetti etu tai takatassujen alle (tai molempien), kummat nyt haluaakin että pysyy paikalla. Lisäksi noutokapulan pitoon tuli (mulle) uusi tapa opettaa ja sitä alettiin heti tänään poikien kanssa treenata.

Hyviä vinkkejä tuli myös kisavarmuutta ja -kestävyyttä ajatellen. :)

Tiivistettynä päivän oppeja:
- Opetetaan koira siihen että hyvästä tekemisestä saa palkaksi seuraavan käskyn.
- Koira saa tehdä palkallaan mitä tahtoo.
- Ei pitkiä kisataukoja. (puoli vuotta - vuosi on turhan pitkä aika)
- Homma keskeytyy ja ohjaaja aktivoituu kun koira tekee väärin. Kun taas ihminen on eleetön on kaikki hyvin.
- Paljon kisatreenejä.
- Alusta asti matkat oikein (esim. ruudussa, ohjatussa, jne) 
- Tekee hyvää kun kisoissa joskus mokaa oikein kunnolla.
- Liikkurointia mahdollisimman paljon treeneissä.
- Alusta asti aletaan koiralle opettamaan kaikkia liikkeitä. 
- Valmistelusanat tai -eleet liikkeiden alkuun.
-  Koko kisasuoritus rajataan aloitus- ja lopetussanoihin.

Ja paaljon vinkkejä siis tuli myös itse liikkeisiin. Näillä on hyvä jatkaa! :)


2 kommenttia:

  1. "Tekee hyvää kun kisoissa joskus mokaa oikein kunnolla."

    No hyvä, mä olen heti aloittanut tästä neuvosta :D

    Ps, blogisi on linkkilistassani, toivottavasti ei haittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuo kohta liitty siihen kun puhuttiin kisajännityksestä. :)
      Kun kerran oikein kunnolla mokaa niin huomaa ettei siitä mitään kamalaa tapahtunutkaan. Tai kuten Pekka sano niin sitten voi miettiä että "Mulla on edelleen kämppä ja kaapissa on ruokaa. Autokin on vielä ja perhekkään ei hylänny vaikka näin mokattiinkin.." :D Eli se tuo sitä suhteellisuuden tajua siihen ettei maailma kaadu vaikka kokeessa jokin menisikin pilalle :)


      Niin ja saa linkittää tokikin blogia :)

      Poista