torstai 25. huhtikuuta 2013

Mejä-treeniä

Sain Rommin kanssa koepaikan tulevan lauantain mejä-kokeeseen, joten täytyihän sitä käydä tekemässä edes yhdet harkkajäljet tälle keväälle ennen kokeitä. 
Niinpä väsäsin molemmille aika lyhyet (300-400m) jäljet. Veretysaikakin jäi lyhyemmäksi mitä kisoissa. Kovin mielelläni en näin harjoittele mutta parempi sekin kuin ei mitään.

Rommin jälki oli muodoltaan kisamainen avo-luokan jälki. Eli kaksi kulmaa makauksineen ja tietenkin alkumakaus ja sorkka. Tai no, sorkan osuutta paikkasi tällä kertää possun selän herkkupala. ;)
Rommi tutki alkumakauksen hyvin tarkasti. Siitä lähettiin sitten hieman siksaten jäljen päällä kohti kulmaa. Näytti käyttävän sekä ilma että maavainua. Ensimmäisen makuun haisteli taas hyvin tarkasti, ja ohjasinkin siitä sitten jatkamaan. Seuraava kulma ja makuu menikin sitten jo ammattimaisemmin pienellä pistolla kulman taakse. Viimeisella osuudella huomasi että jäljestysvarmuus lisääntyi. Enään ei menty niin siksakkia jäljen päällä vaan suoraviivaisemmin jälkeä pitkin.
Ainakin työintoa koirasta löytyi! Ei kyllä tippaakaan multa kysellyt että mitäs täällä tehdään vaan nenän perässä mentiin muusta välittämättä. :)
Ja päästiinhän me sitten loppuviimeinen menemään jälki alusta loppuun vaikka aluksi oli aikamoista siksakkia.
No näillä treeneillä sitten kohti lauantain koetta.. :D

Vilkulle tein pari makausta, katkokulman ja tavallisen kulman. Siis voi-jäljen tyyliin.
Vilkku meni alusta loppuun oikein hienosti. Katkolla teki pariin otteeseen tarkistuksen suoraan veretysjäljen mukaisesti ennen kuin sitten lähti tekemään ympyrää ja löysi taas katkon jälkeisen jäljen. Tosin kauaa tuossa ei mennyt ja olikin mielestäni yksi parhaiten Vilkun suorittamista katkoista. Makaukset pysähtyi haistelemaan ja jatkoi taas matkaa. Vilkun ensimmäinen koe tälle kautta on tulossa 5.5. Samaisessa kokeessa olen itse koetoimitsijaharjoittelijana.

Vilkulla onkin tulevana lauantaina agilitykisat eli päällekkäin Rommin mejä-kokeitten kanssa. No onneksi Riikkis on lupautunut ohjaamaan Vilkkua aksakisoissa niin ei tarvitse kumpaakaan koetta perua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti