lauantai 27. huhtikuuta 2013

Rommi mejä-kokeessa, Vilkku agilitykisoissa

Tälle lauantaille siis tuli päällekkäin Vilkun agilityksat ja Rommin mejä-koe. Onneksi Riika-Maaria lupautui Vilkun ohjaksiin, joten itse pääsin sitten Rommin hihnan perään.

 
Vilkku agility Seinäjoki: HYL, 5, HYL (tuomariharjoittelija Timo Teileri)

Riikkis ehti Vilkun kanssa harjoitella vain pariin otteeseen, joten ihan helppo nakki ei ollut ohjastajalle kyseessä sillä taitaa Vilkku olla kuitenkin vähän erilainen ohjattava kuin Dama. :)
Mutta siis loistavasti meni parivaljakon yhteistyö! Hyppäriltä ensin hyl ilmeisesti aika hilkulla nollaa. Agilityradalta sitten 5 ja kolmas sija!! Vilkun ensimmäinen agilitypokaali tuli siis pokattua :) Onhan se jo hurjat 5 rataa mennytkin :D

Itse ehdin näkemään viimeisen agilityradan, jonka aloitus oli loistava mutta yllättäin Vilkku otti keppien jälkeen putken joka oli kepeiltä suoraa edessä. Siitä siis hylly. Mutta agilityradoilla kontaktit meni hienosti ja samoin kepit. :)
Kiitos, Kiitos, Kiitos Riikkis :)

 
Rommi MEJÄ Ilmajoki: AVO1 pist. 42/50 (tuomari Jarmo Nummijärvi)

Rommin kanssa sain siis keskittyä mejä-kokeeseen. Koe pidettiin täällä Ilmajoella ja se oli Ilmajoen Metsästysseuran mäyräkoirajaoston järjestämä.
Laukauksen sieto meni hyvin läpi. Rommi ei reagoinut siihen mitenkään. Laukaus suoritettiin 12 kaliiperisella haulikolla.

Itse jäljestys lähti liikkeelle hyvin. Alkumakauksen Rommi tutki tarkasti ja siitä ohjatusti jäljelle. Ensimmäinen osuus meni aika virtaviiaisesti niinkuin muutkin osuudet. Ensimmäisellä kulmalla alettiin kuitenkin pyörimään. Rommi palasi pariin otteeseen makuulle, jonka tutkikin hyvin, jopa kaivoi sitä ja nuoli maata. Lopulta kun totesin että mulla ei oo kyllä enään yhtään hajua mihin jälki jatkuu niin Rommi lähti viimein suorittamaan toista osuutta. Olin siis ajatellut jäljen menevän eri suuntaan kuin se meni ja yritin muka "ohjata" koiraa menemään haluamaani suuntaan.. Virhe! Tulipahan taas huomattua että se oma nenä ei ole niin hyvä kuin koiran nenä.. ;)
Loppumatkan luotinkin täysin koiraan ja niinpä toinen ja kolmas osuus meni hienosti. Toinen makuu jäi kuitenkin merkkaamatta kunnolla kun meni ilmavainulla siitä yli. Kaatoa kohti mennessä alkoi Rommi taas ottamaan ilmavainua joten ajauduimme kaadolta ohi lähes tien reunaan. Sen jälkeen alkoi taas pyöritys. Aina tuulen alta haettiin vauhtia ja sitten jos haju katos niin Rommista huomasi heti. Se nimittäin alkoi hiiskumisen ja katteli mun päälle hieman tuskaisena "tässä se on jossain lähellä mut mä en löydä". Ymmärrettävää, kyllä muakin pistäis päähän :D
No onneksi tuo poika ei ole niitä jotka kerrasta luovuttaa vaan töitä tehtiin ja lopulta se kaatokin löytyi! 

Varsin ylpeä olen tuosta jätkästä! Eilisen illan ja viime yön satoi. Lisäksi jälki oli hyvin märässä metsäpohjassa, pääosin suopursujen ja sammaleisten lettojen seassa. Jäljen ikä oli 17h ja 39 min. 
Kaiken kaikkiaan kokeeseen osallistuneista viidestä avo koirakosta Rommi oli ainut joka teki AVO1 -tuloksen. Lisäksi tuli yksi kakkostulos. Muut tuomari keskeytti joko useiden hukkien tai ylimenneen ajan takia.

Tässä vielä virallinen arvostelu:
"Alkumakaus kiinnosti. Jälkiuskollista jäljestystä kaikilla osuuksilla. Molempia vainuja käyttäen. Vauhti sopivaa. 1. makauksella muutamia rengastuksia jäljen takana löytäen jatkon. 2. kulma tarkasti. 2. makauksen olisi voinut merkata selvemmin. Kaato löydettiin laajalla kierroksella, jonka osoitti selvästi.
Kuitenkin hieman epävarmat ekan kulman ja kaadon läheisyydessä olevat työskentelyt vaikuttivat pisteisiin."


Pojat pokaaliensa kera :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti