sunnuntai 5. elokuuta 2012

MEJÄ-koe 5.8.2012 Ilmajoki

Vilkun kanssa starttasimme ensimmäisen VOI-luokan kokeen tänään Lakeuden Spanieleiden mestaruuskokeessa.

Jo eilen jälkiä tehtäessä satoi välillä kuin saavista kaatamalla ja samainen ilma jatkui tänään. Koko päivän oli ukkosta ja taivaan täydeltä tuli vettä. Vain välillä sade hiljeni pieneksi tihkuksi. Arvonnassa saimme jäljen nro 6, joka oli ensimmäisenä tehty mutta ajoimme sen sitten viimeisenä. Jäljen ikä oli 24h 26min.

Alku lähti hyvin mutta kuitenkin Vilkku oli sen näköinen että tosissasko meinaat että me tässä sateessa jäljelle mennään.. ravisteli turkkiaan tiheään ja yritti kuivata itseään aluskasvillisuuteen.. kerran jopa katteli mua sen näkösenä että juksaat kuitenkin.. :D Mutta kun sanoin Vilkulle että kyllä jätkä nyt tehdään töitä, niin se riitti, sitten mentiin loppua kohti koko ajan parantaen. :)

Ykköstulokseen en uskonut tuossa säässä. Itse asiassa olin varma että jos koira edes viis metriä jäljestää niin hyvä. Mutta eipä tuo ykköstulos loppuviimein kaukana ollut. Katkolla hairahtu riistan jäljelle josta tuomittiin hukka, muuten olenkin olosuhteet huomioon ottaen oikein tyytyväinen Vilkun menoon.

Tuomarina oli Kai Ylikoski ja tässä koeselostus:
"Vilkku merkkaa alkumakuun ja aloittaa jäljestyksen hieman haparoiden. 1. osuuden alussa pysähdellään ja pyöritään jäljen päällä ja koko ajan sataa kaatamalla. 1. kulma jäljen mukaisesti. Eteneminen paranee joka osuudella, loppuosuuksillakin silti välillä tehdään tarkastuksia jotka vaikuttavat etenevyyteen. Toinen kulma, jossa katko, jäljestetään veretyksen loppuun, ja jatkaa suoraan. TEhdään pari laajaa lenkkiä, joista toinen ylittää 3. ouuden, mutta sille ei lähdetä. Ajaudutaan niin kauas että tuomitaan hukka. 3. kulma jälleen jäljen mukaisesti. Makauksista merkataan kaikki. Kaadolle tultaessa lähtee jäljestä sivulle, löytää lopulta kaadolle, jota nuuskaisee ylittäessään sen. Saisi olla kiinnostuneempi kaadosta. Kaadolla saattoi häiritä sen läheisyydessä ollut veripullo."

Ja pisteet siis 34/50 ja VOI2.

kuva: R-M Mansikkamäki

1 kommentti: