torstai 7. helmikuuta 2013

Rrraaakaa ruokaa

Mä oon nyt laittanut pojat pääosin raakaruokinnalle. Pari viikkoa ollaan kokeiltu ja pikkuhiljaa alkaa itellekin muodostumaan näppituntumaa että mitä annan ja paljonko ja millon.

Ajatushan lähti siitä että olen jo pari vuotta syötellyt Vilkulle, ja Rommillekin puolen vuoden iästä nappuloita, jotka eivät sisällä viljaa. Ja nehän ovat toimineet todella hyvin. Nappulamerkki on pääosin ollut Taste of The Wild
Mutta se hinta kirpasee.. varsinkin nyt kun kaksi karvaasta vetelee sitä napaansa joka päivä. Olen aina mieltänyt raaka-ruokinnan jotenkin työlääksi mutta käytyäni taas Seinäjoella Lakeuden Eräkoirassa sain hyviä vinkkejä ruokinnan suhteen.

Elikkä nyt ollaan menty sillä että aamuinen ateria on lihaisaa luuta (kanan selkärankaa, possun herkkupaloja) tai liharouhetta joka sisältää luujauhoa ja iltaruoka on puoliks nappuloita ja puoliks jauhelihaa, lihapihvejä tms. ja kasviksia tarpeen mukaan. 
Iltaruokaan lisään myös tarvittavat mineraalit ja vitamiinit sekä rasvat.

Luut annan suoraan pakkasesta, samoin rouheen ja pihvit, joten helppoa siltä osin.
Noita nappuloita en halunnut kokonaan lopettaa sillä olen niin tykästynyt tuohon aikaisemmin mainitsemaani merkkiin. Lisäksi reissuissa, varsinkin kesällä, on helpompaa jos voi ottaa nappuloita koirille evääksi.

Mutta aikamoisia rautamahoja Vilkku ja Rommi on. Tuli taas huomattua. Rommista ei edes huomannut että ruokaa vaihdettiin lennosta ja luita alkoi tulemaan joka päivä. Vilkku kolmena päivänä oksenteli suurempia possun luupaloja mutta sen jälkeen senkin maha tottu ja syöntitahti hieman hidastu ettei tartte hotkia. 
Ja molempien mahat toimii edelleen hyvin. Oikeastaan samalla mallilla kuin tuolla nappulalla. Uloste ei ole liian kovaa eikä löysää ja sitä tulee sopivassa määrin. Silmät ei vuoda, korvat ei töhnää, mitä ne eivät toki tehneet tuolla nappulallakaan. Seuraillaan siis tilannetta miltä asiat rupeaa näyttämään kun hieman pitempään on tällä ruokinnalla menty :)

Sellainen hyvä asia tässä on tullut sivussa että eipä ole Romminkaan tarvinnut suolistaa yhtään pehmolelua sen jälkeen kun rupes saamaan aamuisin oikeaa pureskeltavaa luiden muodossa ;D

Rommista tähän loppuun vielä pari "muotokuvaa". Se on sellanen sopivan tykky/jytky paketti ;D




3 kommenttia:

  1. Minä aloitin barffauksen kun Bela oli noin 4kk. Kokeilin ensin tytöllä ja sitten Clintankin alkoi saamaan pelkkää raakaruokaa.Hyvin on mennyt ,enkä enää nappulaan vaihda.Clintankin alkoi syömään kaiken ruokansa kun nappuloiden kanssa oli vähän niin ja näin, joskus syötiin joskus ei.Ja olen kanssasi samaa mieltä, ei raakaroukinta ole mitenkään työlästä. Rommi on komea poika.

    VastaaPoista
  2. Koirat varmasti kiittää kun saavat ruuan raakana. Tänä aamuna meillä oli hepan luita tarjolla niitä annan vain viikonloppusin kun ne ovat niin kovia että joutuvat pureskelemaan pidemmän aikaa. Mitä vitamiineja, mineraaleja ja öljyä annat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä annan Jahti&Vahti nivelravinnetta (http://www.jahtivahti.fi/koirien-ruoat/jahtivahti-nivelravinne/) ja saman sarjan koirien omegaöljyä (http://www.jahtivahti.fi/koirien-ruoat/jahtivahti-omegaoljy/)
      Tuossa nivelravinteessä on mm. se hyvä että siinä on MSM mukana, ja öljyssä puolestaan on hyvää että siinä EPA mukana. Näitä molempia Piira suositteli meille että tulisi antaa koirille kun koirien kanssa harrastetaan paljon.

      Poista