lauantai 16. helmikuuta 2013

Tokon koetreenit

Nyt tulee vuodatusta meidän tän päivän tokotreeneistä.. enemmän ehkä itselle muistiin jotta tietää taas mitä jatkossa tehdään..

Sen lisäksi että meillä on IKKJ:n tokon valmennusryhmän omat koetreenit kerran kuussa (+satunnaisesti yllätyksenä) niin järjestämme IKKJ:ssä kaikille avoimia kokeenomaisia treenejä kerran kuussa. Tänään oli taas avoimien koetreenien vuoro.
Treeneissä siis jokainen suorittaa haluamansa liikkeet kokeenomaisesti saaden näin itselleen ja koiralle kokemusta koetilanteesta. Suorituksia ei arvostella erikseen eli tuomaria ei ole paikalla mutta varsinkin videoimalla treenit saa itselle hyvää palautetta siitä missä oikeen mennään.

Noh.. ensin VILKUN kanssa. En oikein ollut tajunnut että olemme ensimmäisessä erässä ja tulin lämmittelylenkiltä vähän myöhässä halliin. Meitä siis jo odoteltiin siellä paikkamakuuseen.
Ensimmäinen virhe! Ole ajoissa paikalla että ehdit valmistautua kunnolla.

Liikkeiksi olin valinnut VOI:sta paikkamakuun, seuruun, liikkeestä istuminen, ruutu ja metalli.

Paikkamakuu meni kuitenkin ok. 4 min ohjaajat piilossa (mentiin hallin ovesta pihalle) mutta pari kertaa Vilkku pyörähytti häntäänsä levottomasti. Tähän täytyy toki olla tyytyväinen sillä vielä viime kesänä mulla oli suuri ongelma Vilkun paikkamakuun kanssa. Se kun meinas sieltä aina nousta. No nyt täytyy koputtaa puuta mutta olemme saaneet runsaasti onnistuneita toistoja talven mittaan, eikä yhtään epäonnistumista. :)

Seuruu muuten ok mutta askelsiirtymiä ei näköjään osaa.. ei siis yhdistettynä pitkään seuruukaavioon. Ihan järkyttävän näköistä pomppimista oli. Kontakti pysyy aika hyvin ja jopa painaa seuruussa hieman!! (tuo on Vilkulle todella hyvä asia sillä se kun on muuten sellainen että tarvii oman tilansa työskentelyyn)
Mutta sitten, näköjään palkkaustyyli on nyt aiheuttanut sen että suorilla osuuksilla hieman poikittaa..

Liikkeestä istuminen
Seuruu taas ok ja istui hyvin MUTTA väisti tullessani koiran lähelle.
Sama ongelma kun on ollut muissakin liikkeissä missä palaan koiraa kohti. Mutta nyt taidan tietää syyn.. Jos palatessani Vilkku alkaa näyttämään epävarmalta (kääntää päätään, nuuhkii ilmaa, jne) niin mulle tulee heti sellainen olo että "voi p...e.. taas se tekee tuon ja kohta väistää".. Eli siinä se syy. Mun pitäs olla vaan niinkuin en tuota Vilkun epävarmuutta huomaisi niin varmaan pysyy! Täytyykin heti huomenna treeneissä testata.

Ruutu
Luulin että markkas ruudun mutta eipä ollutkaan koiralla mitään hajua mitä hänelta tahdotaan.. että se siitä. Toistoja, toistoja ja vielä kerran toistoja.

Metallinouto
Tässä huomas sen että ollaan nyt kotona treenattu luovutusta eteen. Hirveän epävarma oli jo ottaessaan metallia suuhunsa ja sitten ei osannutkaan ratkaista että mihin hänen pitää sen kanssa mennä, joten sylkäs sen mun eteen.. ja rupes haisteleen maata mikä taas kerto epävarmuudesta ja siitä ettei ollut Vilkulle selvä mitä siltä odotetaan. On se kiva kun noudot on olleet tässä talven mittaan hyviä mutta kun alan kouluttaan pitoon kestoa ja siirrän luovutusta eteen niin saan sitten pilattua nekin. :(




ROMMI ipana (1v3kk) kävi puolestaan tekemässä jopa neljä liikettä ALO:sta. Eli otin hihnaseuruun, liikkeestä maahanmenon, luoksetulon ja liikkeestä seisomisen. Paikkamakuuta ei vielä tehty. Toki täytyy kehua jäppistä kun viime treeneissä vieressä paikkamakuussa oli juoksuinen narttu ja siitä huolimatta Rommi teki hienon 1 min pituisen paikallaanmakuun. Ja ihan ilman välipalkkaa :D

Seuruussa on edelleen aikalailla mun kädessä kiinni. Pari kertaa poikitti eteen vinottain kattomaan että missä se palkka viipyy!! Mutta perusasennot ottaa hyvin ja seuruu paikka on muuten hyvä ja suora. Ja mikä asenne :D Häntä heiluu vipattaa ilosesti koko ajan.

Liikkeestä maahan. Seuruu sitä mitä Rommi tällä hetkellä osaa. Maahan meni ekalla käskyllä tosin hieman annoin käskyn Rommiin päin. Sen saisi näköjään jättää kyllä jo pois. Pysy hyvin maassa ja lopun perusasennon teki loistavalla asenteella.

Luoksetulossa jäi hyvin istumaan ja pysy siellä ilman ongelmia. Vauhti hyvä mutta eteentulo oli vino. Lopun perusasento oli taas loistava.

Liikkeestä seisomisessa meni aika lailla samoin kuin maahanmeno. Tosin seisahtuessaan otti muutaman askeleen sivuulepäin. Siihen pitää saada tarkkuutta. Muuten oikein kiva suoritus.

Ei Rommi noista mitään liikettä olisi ainakaan nollannut, joten kun kevättä kohti mennään niin uskon että meillä on sitten koesuoritus jo kivasti kasassa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti