maanantai 18. helmikuuta 2013

Sairastupa

Eilinen ei ollut mitenkään kyllä meidän koiruleiden päivä..

Aamupäivällä menin hakua treenaan vähän poikien kanssa. Ensin piti enimmät virrat ottaa pois lenkillä ja siinä kohta alkumetrien jälkeen pisti silmään että nyt jää lumeen punasia jälkiä että ilmeisesti jompi kumpi on jalkansa telonut. No molemmat porskutteli kovaa vauhtia kuitenkin kun vapaana pääs kirmaileen etten sen suuremmin asiasta huolestunut. Ja myöhemmässä vaiheessa ei verijälkiä enää näkynytkään.
Treenailimmekin vähän hajuja betonirengas kasoissa, jossa pojat mukavasti sotkivatkin turkkinsa tukkiessaan ahtaista pitkistä betonirummuista läpi.

Jossain vaiheessa huomasin että Vilkku roikotti toista etujalkaansa ja tarkempi tutkimus näyttikin että yhdestä etuvarpaasta kynsi halki.. hienoa. No kotona tossu päälle ettei Vilkku sitä nuole ja sillä hyvä..

Kun tuolta lenkiltä kotia tultiin niin vein pojat pesulle. Sen verran olivat turkkinsa tosiaan sotkeneet. Ei siinä sinänsä mitään mutta muutaman tunnin päästä lähdin vetämään koulutusta jonka perään aattelin treenata omat koirat, joten otin ne mukaan autoon. Rommin turkki ei sitten ollutkaan ihan kuiva (sillä on sitä karvaa vähän toiseenlajiin), niin reppana otti sitten kylmää autossa odotellessaan.. 
Rupesin kattomaan heti kun otin Rommin autosta että nyt sen hännässä on jotain outoa.. vesihäntähän tuo näytti olevan.. Eli kylmästä johtuva hännän tilapäinen halvaantuminen. 
Ei heilunu häntä Rommimaisen iloisesti pystyssä, eikä rummutellu jokaista ovipieltä vaan siinä se roikku alahapäin, heilu kyllä hieman mutta ei tyypillisesti.. Tyhmä, tyhmä, tyhmä minä!!

Tokotreenit loppu siis meiltä het alkuunsa ja lähdimme takas kotia.

No jotta ne surkeudet ei tähän loppuis niin se Vilkun kynnen halkeaminen oli saanut päässäni raksuttelemaan.. Vilkku on nuollut tassujaan viimeisen kuukauden ajan mielestäni ihmeen paljon. No ainakin sen verran että olen siihen hieman kiinnittanyt huomiota. Lisäksi n. 2-3 viikkoa sitten Vilkulta lähti etutassun kannuskynsi.

Ja kun kotia sohvalla päästyämme vuorossa oli takatassun nuoleminen niin sitten alko tarkempi syynäys.. 
Ja voi kamala miltä kynnet näytti.. kaks kynttä on sen näkösiä että ydin rupeaa surkastumaan ja kynnen kuori lähtee irti.. Lisäksi pari kynsivallia punottaa mahdollisesti runsaan nuolemisen seurauksena. 
Ja kaiken lisäksi Vilkun velipoika on puolisen vuotta sitten kuulemma alkanut oireilemaan kynsiään ja pari kuukautta sitten on saatu diagnoosiksi epäilynä SLO. Kovin on saman näköset Vilkun kynnet kun velipojan kynsiin vertaa.. Toki tuo SLO on vaikea todeta varmasti kun koko varvas pitäisi patologille tutkittavaksi lähettää.. harvemmin omistajat siihen kuitenkaan lähtee.

Kuva toisesta takajalasta missä yksi kynsi jo melkein irti..

No tämä aamu lähti käyntiin eläinlääkärisoittokierroksella. Rommille sain tulehduskipulääkereseptin suoraan apteekkin ja sen heti tänään hainkin. Vesihäntä menee normaalisti sillä ohi. Viikon kuuri siis syödään lääkkeitä.

Ja torstaille on Vilkulle varattu aika eläinlääkärille ja katsotaan mitä tehdään ja mikä tuomio sieltä tulee.. tarina jatkukoon..

4 kommenttia:

  1. Olipa todella kurja maanantai teillä :(. Tsempityksiä koirille ja omistajalle! T. Sanna & Hiisi

    VastaaPoista
  2. Voi itku, se SLO on kyllä viheliäinen vaiva. Naapurin kääpiösnautserilla on, kortisonilla on hoidettu, mutta se on kai vähän arpapeliä se oikean hoidon valitseminen. Tsemppiä teille häntien ja kynsien kanssa!

    VastaaPoista
  3. No voi kurjuus! Onpas viheliäistä. Toivottavasti molemmat paranee pian!

    VastaaPoista