torstai 12. heinäkuuta 2012

Toko-koe ja vähän taipparijälkeä

Vilkun tokokoe

Vilkun kanssa kävimme oman seuramme (IKKJ) järjestämässä tokon iltakokeessa tiistaina. Loppupeleissä siitä jäi hyvä fiilis vaikka vain kolmos tulos tehtiinkin
  1. Paikalla makaaminen: 0 -> Nousi JÄLLEEN kerran. :( Pysyy hyvin kun näkee mut mutta kun meen piiloon niin nousee. :( Nyt nousi 1.16 min kohdalla. Tätä siis treenataan nyt niin kauan että saadaan 100% varmaksi.. sitä ennen ei mennä kisoihin. 
  2. Seuruu: 9,5 -> Tähän olen erittäin tyytyväinen. Hieman täyskäännökseen lisää tiiviyttä. Muuten meni aikasta kivasti! Ja oli kuulemma näyttänyt oikeasti hyvältä!! :)
  3. Liikkestä maahan: 0 -> kolmoiskäsky kun pysähty ja jäi nuuskimaan maata.
  4. Luoksetulo: 6 -> kaksoiskäsky. Pysähty sit toisella.
  5. Liikkeestä seis: 7,5 -> Hieman nuuski maata ohituksen jälkeen ja otti pari askelta.
  6. Noutaminen: 9,5 -> Muuten oikein hyvä mutta hieman vino luovutus asento.
  7. Kauko-ohjaus: 9 ->  Reagoi joka käskyyn, eli ei siis jumittanut! Siihen olen tyytyväinen. Tekniikkaa pitää kuitenkin vielä hioa paremmaksi.
  8. Hyppy: 5 -> Ei istunut, nuuski maata.
  9. Kokonaisvaikutus: 8,5 -> Hajut vei osakseen voiton (kuten aikasta monella uroksella..)
Kokonaispisteet siis 116,5. 

Kokeenomaisia treenejä tarvitaan näköjään lisää. Osaa kyllä kaiken mutta.. Tosin nyt olin näistä tähän mennessä olleista AVO:n kokeista tyytyväisin Vilkun vireeseen. Nostatin sitä ennen suorituksia pallolla ja se näköjään toimi kivasti.
Nyt meillä on tarkotus saada pelastustottista kuosiin. Eli liikkeitä treenataan sitä silmällä pitäen. Lisäksi alan ottamaan uusia voi/evl liikkeitä Vilkun treeneihin mukaan. Taitaa vaan olla jätkä jo kyllästynyt niiden samojen jauhamiseen.

Rommin taipparijälki

Rommi pääsi sitten eilen vuorostaan hommiin kun päästiin tekemään taipparijälki, eli laahausjälki jäniksellä. Aluksi päästin Rommin haistamaan jäniksen raatoa mutta sitä kiinnosti enemmän toinen koira. No sitten tehtiin jälki ja ajoimme sen Rommin kanssa. 
Jälki itsessään meni hyvin. Ajoi sen hyvin innokkaasti. Kulmalla vähän ihmetteli ja tarkasteli suuntaan jos toiseen mutta löysi kuitenkin itsenäisesti suunnan mihin jälki jatkui. Raadolle päästyämme kiersi aluksi hyvin varovasti kauempaa jänistä. Selvästi pelotti että mikä se on. Makupalalla houkuttelemalla (ahmatti :D) saatiin kuitenkin Rommi jänikselle ja tohti sitä vioimein nuuhkia. Kun sitten lähdimme jäljeltä jänistä narussa roikottaen yritti Rommi jo kiskoa pupun häntää irti.. :) Hyvä mieli siis lopulta jäi jäniksestä ja olisi hyvin innokkaasti mennyt jäniksen perässä toisenkin jäljen :)
Kokelimme myös hakua metsässä. Hieman sais irrota kauemmaksi. On siinä rajoilla onko hyvä. Mutta enhän minä ole Rommin kannssa metsässä yksin kulkenutkaan kuin kerran ennemmin.. :O Aina on ollut molemmat koirat mukana. Joten metsään siis suunta jatkossa yksin Rompulan kanssa :)
Laukausta kokeiltiin haussa 6 millin starttarilla mutta siitä Rommi ei tuumannut oikeastaan mitään. Katsoi kyllä laukauksen suuntaan mutta se oli siinä. Tosin tuosta aseesta nyt ei kovinkaan suuri ääni lähde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti